english Kristen web-TV

jubileumsfeiring fra skip

Hurtigruta langs norskekysten har blitt brukt under Jubileumsfeiringen, og skoleskipet Christian Radich

jubileumsfeiring 1024OM Tusenårsfeiringen

To kjente skip er med i jubileumsfeiringen: 1.Hurtigruta langs norskekysten.

Første del av jubileumsfeiring har vært: Forrige året på bønnekonferensen 2023 på Grimerud gård (Ungdom i oppdrag) ble det delt en historie om bønn på hurtigruten. I forkant av reisen i mars måned var det skrevet på deres hjemmeside: På reisen skal vi «varme opp til feiringen» av 1000-årsjubileet for kristenretten. Vi skal be for kysten vår og løfte opp lovsanger til Gud i takknemlighet for den kristne arven. Du vil bli gitt en bønnevakt i lag med et par medseilere, og det vil bli anledning til å høre interessante innlegg underveis på våre fellessamlinger.

Om bord vil du også være en del av mannskapet som medseiler, og oppleve det unike fellesskapet i å seile i lag! Du kan styre skuta eller fire seil, under ekspertveiledning av skipets profesjonelle mannskap. Vi kommer til å leie et rom på båten der vi kan møtes til bønn og lovsang daglig i løpet av turen, i tillegg til bønn i havnene og egne bønneinitiativer.


Andre del går turen motsatt vei: Nasjonalt bønneråd og Ungdom i Oppdrag i samarbeid med Felleskristen komité for Moster 2024 skriver:

Jubileumsfeiringen er 29. mai - 2. juni. Jubileumsuka 2024 vil inneholde en bredde av arrangement, rettet mot ulike målgrupper. På programmet står m.a. verdisamtalar med utvalgte gjester som representerer et mangfold i norsk samfunnsliv, der representasjon av unge vil vektlegges.

Det vil bli marked, middelaldermusikk, tevlinger, kunstutstillinger, boklanseringer, barneprogram og stor maritim aktivitet vil prege Mosterhamn i jubileumsuka.

Og det ender opp med en konsert på Moster 2.juni. (http://drommenomnorge.no)  

I 2014 ble forestillingen «En mann forandret Norge» fremført på en stor felleskristen markering på Hedmarktoppen i nærheten av Hamar, i forbindelse med 200-årsjubileet for Grunnloven. Forestillingen ble så  utgangspunktet for konserten «Himmelske toner gjennom 1000 år» som ble fremført i Nidarosdomen 24. juni 2023.

Konserten var en stor musikalsk takk til Gud for at han «sende sitt ord til Noregs fjell». Takken var uttrykt gjennom «den norske tonen» i et utvalg av de salmene og sangene som har blitt sunget gjennom våre tusen år som kristen nasjon.

Konserten «Himmelske toner gjennom 1000 år» blir også jubileumsfinalen under 1000-årsjubileet

 

 

Målet vårt er å vekke menneskeheten og gjøre den bevisst på sine uendelige muligheter som Guds barn. Bli med i dag, og begynn å realisere deg selv som Jesu disippel. Les om global oppvarming, gå til vår nettkirke eller magasinet Vekteren


ENGLISH - PRESS HERE


2.Det andre skipet er skoleskipet
Christian Radich:

SS «Christian Radich» er en tremastet fullrigger, bygget ved Framnæs Mekaniske Værksted i Sandefjord, med levering den 17. juni 1937. Eier er Stiftelsen Skoleskipet Christian Radich, etablert ved en donasjon fra rittmester, trelasthandler og skipsreder Christian Radich.

«Christian Radich» ble kjent gjennom filmen Windjammer som hadde suksess i en rekke land. Skipet ble også benyttet i TV-serien Onedinlinjen fra BBC, som ble sendt på TV på 1970-tallet.

FRA BIBELKUNNSKAPSNETTET - ENGLISH SPOKEN:

HUSK AT GUD ALLTID ER PÅ DIN SIDE NÅR DU vil tjene ham

Du kan stole på at Gud leder deg

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. John.3,16 . Gå inn på alphakurs-web. Les også om GLOBAL OPPVARMING i Bibelen (English here) or hebrew!

Naturfag

Klimaskole

Her kan du lære om klima mens du studerer Bibelen, hvordan været endrer seg og hvordan det vil se ut i fremtiden. Du finner også linker til klimaforskning og til et enkelt videokurs.

Kristen tro

Kristen webside

Bibelkunnskapsnettet har websider for det meste: WebTV, undervisning, magasin mm. og en nettkirke .Du kan også få tilsendt bladet Vekteren 4 ganger i året. Om du ønsker kan du herfra gå inn på medarbeidernes websider. Svenn Thommy